Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Έρχεται το " -14Εuro υπερ Κλαδου Ειδικών Παροχών"

Με άλλα 14€/ μήνα πρόκειται να επιβαρυνθούν οι Ασφαλισμένοι πρώην ΤΣΜΕΔΕ και νυν ΕΤΑΑ, υπέρ του Κλάδου Ειδικών Παροχών. Υπήρχε και η πρόταση η οποία και μειοψήφησε σύμφωνα με την οποία το ποσό θα ήταν 7€/μήνα.
Διαβάζοντας το τελικό σχέδιο θα δείτε οτι δεν πρόκειται για ποσό που θα μεταφερθεί από κάποιες άλλες εισφορές από άλλο κλάδο αλλά για ένα νέο ποσό που θα "πετάξει" από τις τσέπες μας.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται: "Πρέπει εδώ να γίνει κατανοητό σε όλους μας, ότι οι υποχρεώσεις του κλάδου δεν μπορούν να καλυφθούν «εκ μεταφοράς» από άλλους τομείς και κλάδους του πρώην Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., ήδη Ε.Τ.Α.Α., ούτε από κρατική χρηματοδότηση, εκτός και αν υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση. Επομένως η λειτουργία του κλάδου προϋποθέτει την επιβολή νέων εισφορών στους ασφαλισμένους μας."
Ο κύβος ερρίφθη και επομένως η οποιαδήποτε αδράνεια μάλλον θα μας βρει αντιμέτωπους με μια "χασούρα" της τάξης των 150+ € το χρόνο για το καθένα μας. Μη σας φανεί λοιπόν παράξενο αν κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο δείτε και περαιτέρω μείωση 14€. Το μόνο σίγουρο είναι οτι έρχεται και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη

Πηγές πληροφόρησης: Χ. Γιαννακόπουλος, blog: Οι εκπαιδευτικοί της Πληροφορικής & tsmedebthmia@yahoogroups.com
Related Posts with Thumbnails