Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

20η Οκτωβρίου: ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ «για την Πληροφορική στην Εκπαίδευση»

πηγή: απο το blog της pekap

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) με αφορμή το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η Πληροφορική δεν θα διδάσκεται πλέον στο Λύκειο(!), προτείνει:

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010
ημέρα δράσης «για την Πληροφορική στην εκπαίδευση»

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής, καλεί όλους τους συναδέλφους καθηγητές Πληροφορικής, σε όποια βαθμίδα εκπαίδευσης και αν εργάζονται, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο απομάκρυνσης της Πληροφορικής από το Λύκειο και να προβληματίσουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για τις επιπτώσεις στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, μιας τέτοιας εξέλιξης.

Καλεί όλους τους συναδέλφους καθηγητές Πληροφορικής:

• Να συζητήσουν με τους συναδέλφους στο σχολείο τους, να τους εξηγήσουν τη θέση μας, με θετικό πνεύμα, χωρίς αντιπαλότητα με τις άλλες ειδικότητες.

• Να συζητήσουν με τους μαθητές τους στην τάξη, για την Πληροφορική και την αναγκαιότητά της ως το μάθημα που θα τους εφοδιάσει με τις απαραίτητες γνώσεις που θα πρέπει να έχουν στην ψηφιακή εποχή που θα ζήσουν.

• Να τους ενημερώσουν για το «σχέδιο» και να ζητήσουν από τους μαθητές τους τη γνώμη τους, για το αν θέλουν και αν θεωρούν ότι είναι αναγκαία η διδασκαλία της Πληροφορικής στο Λύκειο, ειδικά σε όσους θέλουν να εισαχθούν σε σχολές Πληροφορικής ή σε σχολές Θετικών επιστημών, αλλά ακόμα και σε Θεωρητικές σχολές.

• Να τους ζητήσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους μέσω των μαθητικών συμβουλίων αλλά και των άλλων τρόπων επικοινωνίας που έχουν και να τους προτρέψουν να ενημερώσουν τους γονείς τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής προτείνει τη διδασκαλία της Πληροφορικής ως βασικού μαθήματος και στις τρεις τάξεις του Νέου Λυκείου, όπως επίσης και ενός μαθήματος με κατεύθυνση τις Αρχές Προγραμματισμού, το οποίο θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της αλγοριθμικής σκέψης, η οποία είναι απαραίτητη σε όλες τις επιστήμες.

το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
Οκτώβριος 2010
 
 
Related Posts with Thumbnails