Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Επιστολή Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας προς ΟΛΜΕ

Νομίζω ότι πρέπει να κινηθούμε και εμείς προς αυτή την κατεύθυνση.

ΘΕΜΑ: Άνιση οικονομική μεταχείριση για εκπαιδευτικούς μηχανικούς

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί-μηχανικοί πολυτεχνικών σχολών (εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ πριν το διορισμό τους και υποχρεωτικά ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ) υπόκεινται σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς ασφάλισης με ιδιαίτερα αυξημένες μηνιαίες κρατήσεις.
Από την άλλη μεριά, κατ΄ εξαίρεση μεταξύ των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων μόνο οι εκπαιδευτικοί-μηχανικοί, δε λαμβάνουν τα ειδικά αντισταθμιστικά επιδόματα της Γ.Γ. Δημοσίων Έργων (6 τοις χιλίοις, Ν. 2166/93 και 7 τοις χιλίοις, Ν. 2430/96&Ν. 3554 /07).
Αυτό σημαίνει πραγματική μείωση καθαρών αποδοχών κατά περίπου 7% σε σχέση με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.
Να σημειώσουμε ότι και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος εισηγείται την χορήγηση και στους εκπαιδευτικούς μηχανικούς του παραπάνω επιδόματος
(Υπάρχει και σχετική επερώτηση στη βουλή για το θέμα αυτό από το βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Στρατάκη)
Για τους παραπάνω λόγους, η Α’ΕΛΜΕ καλεί την ΟΛΜΕ να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε το ΥΠΕΠΘ & ΥΠΕΧΩΔΕ με σχετική νομοθετική ρύθμιση να άρουν την άνιση οικονομική μεταχείριση σε βάρος των εκπαιδευτικών-μηχανικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να αποκατασταθεί η ισονομία.
(πηγή: Α ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)

4 σχόλια:

Βασίλης Προξενιάς είπε...

Η επερώτηση ήταν αποτέλεσμα της κινητοποίησης των συναδέλφων της περιοχής της Κρήτης.
Παρόμοια επερώτηση στη βουλή είχε προηγηθεί από τον βουλευτή Αχαϊας Ν. Τσούκαλη σαν αποτέλεσμα παρόμοιας κινητοποίησης των Πελοποννήσιων συναδέλφων (δείτε την http://ntsoukalis.blogspot.com/2008/06/blog-post_12.html)

ΣΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ είπε...

Βασίλη ξέρουμε την απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση του βουλευτή;

Βασίλης Προξενιάς είπε...

την έστειλε ο Μπάνος στην λίστα tsmedebthmia από e-mail που του έστειλε ο Ζερβάκης. θα την ανεβάσω και εδώ! απλά δεν μπορώ να βρώ πότε και πώς το ΤΕΕ έχει εισηγηθεί την καταβολή των επιδομάτων (!?) όπώς λέει στην ερώτηση ο Στρατάκης.

Γιαννακόπουλος Χαράλαμπος είπε...

http://www.mte.tee.gr/deltio/DELTIO22455.htm

Το κείμενο αυτό προέκυψε από ένα άλλο που είχε ετοιμάσει το προηγούμενο ΔΣ της ΕΔΜΗΔΕ και το κυκλοφορούσε δεξιά-αριστερά, αναζητώντας συμπαράσταση από ΥΠΕΠΘ και ΤΕΕ.

http://www.edmide.gr/anakoinoseis/EDSty.doc

Προσπερνώντας το κλασσικό θέμα με την αναφορά μόνο των ΠΕ12, προσέξτε ένα σημαντικό σημείο που άλλαξε ο Αλαβάνος του ΤΕΕ στο κείμενο της ΕΔΜΗΔΕ: το ΤΕΕ ποτέ δεν εισηγήθηκε να πληρωθούμε αντισταθμιστικό επίδομα από το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πόρο που πληρώνονται οι άλλοι Μηχανικοί του Δημοσίου. Δείτε τη διατύπωση προς το τέλος:

"Ζητάμε λοιπόν από σας, να παρέμβετε για τη χορήγηση επιδόματος-αντισταθμίσματος σε ύψος αντίστοιχο με εκείνου που λαμβάνουν οι αλλοι Μηχανικοί του Δημοσίου."

Δηλ. το ΤΕΕ ζήτησε από το κράτος να μας φτιάξει ένα αντίστοιχου ύψους επίδομα, ποτέ όμως δεν εισηγήθηκε: "Να βάλουμε και τους Μηχανικούς της Εκπαίδευσης στον πόρο από τον οποίο πληρωνόμαστε εμείς".

Για να καταλάβετε πόσο μας στηρίζει το "καλό κλίμα" του ΤΕΕ...

Για τους ακόμα πιο παρατηρητικούς, στις 16/9/2007 είχαμε Βουλευτικές Εκλογές, οπότε το αίτημα μάλλον έφτασε στο Στυλιανίδη και όχι στη Γιαννάκου.

Related Posts with Thumbnails