Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Επιστολή προς Βουλευτές: πατέρες & μητέρες του Έθνους


Η παρακάτω επιστολή απεστάλη μέσω e-mail  στις 5/5 (ημέρα των τραγικών γεγονότων στην Αθήνα) προς στους Πατέρες και τις Μητέρες του Έθνους, από το συνάδελφο Κ. Τσουκάρα.

"Σεβαστοί Πατέρες και Μητέρες του Έθνους
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι η πατρίδα μας εισέρχεται με ορμή στις λεωφόρους του Διαδικτύου και των Νέων Τεχνολογιών.
Την αρχή βέβαια έκανε ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας λαμβάνοντας την απόφαση να εξοπλίσει όλους τους μαθητές της φετινής Α΄ Γυμνασίου με netbook συνολικής αξίας 60.000.000 ευρώ. Λησμόνησε βέβαια να τα θωρακίσει με λογισμικό γονικού ελέγχου (parental control software) με αποτέλεσμα οι νεαροί βλαστοί μας να αποκτήσουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε όλους τους καρπούς (και τους απαγορευμένους) του Διαδικτύου, οδηγώντας σε απόγνωση τους δυστυχείς γονείς τους. Αλλά ποιος ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες...
Πρόσφατα, επίσης, πληροφορήθηκα ότι άλλο ένα τεράστιο άλμα συντελέστηκε στα πλαίσια αυτής της εθνικής προσπάθειας εκσυγχρονισμού με την ομόφωνη απόφασή σας να εγκρίνετε την επιδότηση όλων των βουλευτών και ευρωβουλευτών με το ευτελές ποσόν των 5.150 ευρώ ο καθένας για την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τα γραφεία σας.
Φαίνεται ότι μικρή σημασία έχει για σας το γεγονός ότι το εργαστήριο πληροφορικής του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, για τη λειτουργία του οποίου είμαι υπεύθυνος, διαθέτει σε λειτουργία αυτή τη στιγμή 8 από τους αρχικούς 12 υπολογιστές, που εγκαταστάθηκαν το έτος 2000 με συγχρηματοδότηση κατά 75% της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέβαια, οι 400 περίπου μαθητές κάθε έτους του σχολείου μας, που εκπαιδεύονται στα μαθήματα της Πληροφορικής στο παραπάνω εργαστήριο έχουν την σπάνια ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της ιστορικής εξέλιξης της Πληροφορικής, ασκούμενοι στις εξωτικές δυνατότητες, που τους παρέχει το περιβάλλον  του λειτουργικού συστήματος Windows 98.
Το δυσάρεστο, βέβαια, είναι ότι δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα το ελιξίριο της ζωής, που θα διατηρούσε σε αέναη λειτουργία αυτά τα μνημεία της τεχνολογίας. Έτσι, αφού επιτέλεσαν τον ιστορικό τους ρόλο, δίνοντας τη δυνατότητα σε πάνω από 5.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες, σταδιακά ένας-ένας αφήνουν την τελευταία ψηφιακή πνοή τους.
Η επιβεβλημένη, ύστερα από τα 10 έτη λειτουργίας τους, αντικατάστασή τους από νέους σύγχρονης τεχνολογίας προσκρούει στην αδυναμία εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλίων - βλέπετε έχουν στερέψει πλέον και οι κρουνοί των ΚΠΣ. Το συνολικό απαιτούμενο ποσόν για τον πλήρη εξοπλισμό με 12 σύγχρονους υπολογιστές του εργαστηρίου μας δεν ξεπερνά το ύψος της επιδότησης (θυμίζω 5.150 ευρώ), που εγκρίνατε για τον καθένα σας.
Όμως επειδή η πατρίδα αντιμετωπίζει αυτή την εποχή οικονομικές δυσκολίες και πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες, οι ανάγκες των μαθητών μπορούν να θυσιαστούν στο βωμό της εξυπηρέτησης των αναγκών των Πατέρων και των Μητέρων του Έθνους...
Ελπίζω τα παραπάνω να μην σκιάσουν την ικανοποίηση που, σίγουρα, θα αισθανθείτε αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου σας εξοπλισμού προς όφελος του Έθνους και της Κοινωνίας.
Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Ο ταπεινός υπήκοός Σας
Τσουκάρας Κωνσταντίνος
Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
Καθηγητής Πληροφορικής 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου

ΥΓ1: Κάνοντας μια μικρή έρευνα ο καθένας σας στην εκλογική του περιφέρεια είμαι σίγουρος ότι θα εντοπίσει ένα τουλάχιστον σχολείο με προβλήματα εξοπλισμού αντίστοιχα του δικού μας.

ΥΓ2: Θα σας παρακαλούσα να πληροφορήσετε για το περιεχόμενο της επιστολής αυτής και τους παρακάτω συναδέλφους σας, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν κάνει ακόμα "στράτα-στρατούλα" στις λεωφόρους των Νέων Τεχνολογιών, μη διαθέτοντας λογαριασμό e-mail:
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Γερουλάνο Παύλο, Γικόνογλου Αθανάσιο, Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα, Μοσχόπουλο Σπυρίδωνα, Παπαμανώλη Γεώργιο, Σιδηρόπουλο Αθανάσιο
Ν.Δ.
Αποστολάκο Γρηγόριο, Καραγκούνη Κωνσταντίνο, Ταλιαδούρο Σπυρίδωνα
Κ.Κ.Ε.
Γκιόκα Ιωάννη, Ζιώγα Ιωάννη, Καζάκο Κωνσταντίνο, Καλαντίδου Σοφία, Καραθανασόπουλο Νικόλαο, Μανωλάκου Διαμάντω, Μαρίνο Γεώργιο, Μωραΐτη Νικόλαο, Παπαρήγα Αλεξάνδρα, Παφίλη Αθανάσιο, Πρωτούλη Ιωάννη, Χαλβατζή Σπυρίδωνα

ΥΓ3: Είμαστε πρόθυμοι, όποτε κρίνει απαραίτητο ο αξιότιμος Πρόεδρος της Βουλής, να διενεργήσουμε έρανο για την ενίσχυση του Εθνικού Κουμπαρά για την εξυπηρέτηση του Εθνικού Χρέους."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails